Pretraži
8. 7. 2021.

U Varaždinskoj županiji boravili su najpoznatiji hrvatski blogeri i turistički novinari

U organizaciji Turističke zajednice Varaždinske županije i lokalnih turističkih zajednica, 15-ak najpoznatijih blogera i turističkih novinara boravilo je u Varaždinskoj županiji.Prema ideji Domagoja Severa, jednog od naših najpoznatijih influencera i fotografa, bio je to „Tajni izlet“ jer zapravo nitko od njih nije znao kamo točno idu. A Domagoj ih je odveo upravo u svoj rodni kraj, Varaždinsku županiju. I nije pogriješio. Jer gastronomije i aktivnosti u prirodi nije nedostajalo.

Posebnu dozu adrenalina pružio im je paragliding na Ravnoj gori gdje je Klub „Let“ organizirao tandem letenje, odnosno letenje u dvoje uz DJ-a na samom vrhu. Pravu avanturu pružila im je rijeka Drava gdje su iskusili rafting, vožnju na SUP daskama i legendarni jeep safari.

Svaku od lokacija koju su posjetili, dopunjavala je vrhunska gastronomija varaždinskog kraja. Nakon lova na tartufe, na Imanju Pijevci poslužen im je ručak koji su spremili iskusni chefovi Restorana Bedem koristeći netom pronađene tartufe. Na izletištu Zlatne Gorice, blogeri su se okušali u pravljenju izvornih Varaždinskih klipiča te obišli vinski muzej gdje su mogli degustirati vino, lokalne sireve i nezaobilazno bučino ulje. Nakon noćnog razgleda dvorca i muzeja Trakošćan, na kuli dvorca poslužena im je večera, a nezaboravno iskustvo svakako je bila jutarnja kupovina namirnica na varaždinskom placu zajedno s nagrađivanim varaždinskim kuharom i vlasnikom restorana Bedem, Anđelkom Levanićem. Na kraju dvodnevnog izleta, sudionici su zasladili nepca Topličkom kupališnom tortom iz restorana Bernarda u Varaždinskim toplicama.

Zanimljiva iskustva pružio im je i sam grad Varaždin gdje im je najprije gradski notar izdao Varaždinsku putovnicu ili „pašuš“ kako bi se slobodno mogli kretati gradskim ulicama. Popili su kavu na Stančiću, obišli Trg tradicijskih obrta, a u Julijanovom dvorištu isprobali prvi varaždinki craft gin (Saperlot Gin).

Na izletu nije nedostajalo ni glazbe, a pravi spektakl priređen je u varaždinskoj katedrali jer filmska glazba na orguljama zvučala je doista nestvarno.

Upravo preko fotografija i snimaka koje su objavljivali na svojim društvenim mrežama, turistička ponuda Varaždinske županije kao i doživljaji koje ona može pružiti, predstavljena je mnogobrojnim pratiteljima blogera čije fotografije prikupljaju milijune „lajkova“ godišnje.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.