14. 7. 2021.

Studenti FOI-ja razvili dva prototipa web stranica za Turističku zajednicu Varaždinske županije

Studenti FOI-ja razvili dva prototipa web stranica za Turističku zajednicu Varaždinske županije

 

Višemjesečna suradnja u sklopu EU projekta Study4Career, između studenata Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu i Turističke zajednice Varaždinske županije rezultirala je prototipom aplikacija za dva projekta Turističke zajednice Varaždinske županije.

U suradnji sa svojim mentorima s Fakulteta, predstavnicima Turističke zajednice Varaždinske županije te tvrtkom Northwest Agency iz Varaždina, šest studenata razvilo je prijedlog novog, interaktivnog web portala Turističke zajednice te prijedlog web stranice projekta „Dvorci Sjeverne Hrvatske“.

Posebna vrijednost projekta je uvođenje brojnih oblika suradnje s poslodavcima, od kojih je suradnja s Turističkom zajednicom jedan od primjera, a kroz koje studenti, uz mentorstvo poslodavaca i Fakulteta, usvajaju nova i praktična znanja, povezuju dosad stečeno znanje te stječu vrijedno iskustvo usklađeno s potrebama poslodavaca.

Ovakvi primjeri najbolje oslikavaju suradnju akademskog i poslovnog (javnog) sektora i usmjeravanje znanja u društvo, na dobrobit cijele zajednice.

Pilot web rješenja s kojima je Turistička zajednica Varaždinske županije izuzetno zadovoljna dostupna su na sljedećim poveznicama: https://www.youtube.com/watch?v=ScLfCxRIJu8; https://www.youtube.com/watch?v=ONl7PDw45jU

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.