5. 11. 2021.

Varaždinska županija i dalje razvija "priču" - završio IV. certifikacijski krug projekta Kuće za odmor s pričom

Brend „Kuće za odmor s pričom“ u posljednje je tri godine pozicionirao Varaždinsku županiju u jednu od kontinentalnih županija Hrvatske koje su iznimno povećale broj, ali i kvalitetu privatnog smještaja. I to ne bilo kakvog smještaja, već smještaja koji ima vlastitu, jedinstvenu priču.

Projekt je to koji je potaknuo mnoge da svojim vikendicama ili klijetima koje su izgubile svoju prvotnu namjenu, udahnu novi život. Rekonstrukcijom i adaptacijom tih objekata nastale su Kuće za odmor namijenjene smještaju turista, a važno je istaknuti da je time istodobno očuvana i tradicionalna arhitektura. Tako danas na području Varaždinske županije imamo nešto više od 100 kuća za odmor, što je gotovo 4 puta više nego 2018. godine kada je započela provedba spomenutog projekta.

Završetkom 4. certifikacijskog kruga krajem listopada 2021. godine, Ugovore o certificiranju potpisalo je novih 11 vlasnika kuća za odmor, čime se broj Kuća za odmor s pričom povećao na 55 s ukupno 263 glavna i 40 pomoćnih kreveta.

Izuzetno smo ponosni na činjenicu da je više od polovice svih kuća za odmor na području Varaždinske županije certificirano ovom oznakom kvalitete što nam prije svega omogućuje lakše upravljanje kvalitetom i održivim razvojem ove vrste smještaja, a posljedično i cijele destinacije. Jer osim što podižu kvalitetu smještaja, neke od ovih kuća svojom su pričom i sadržajima koje nude za svoje goste, već postale mini destinacije i glavni motiv putovanja u varaždinski kraj. – rekao je direktor TZ Varaždinske županije, Miran Bojanić Morandini.

Privatnost, mir, komfor, kao i dodatni sadržaji koje svaka od kuća za odmor nudi svojim gostima, samo su neki od razloga zbog kojih se upravo u Kućama za odmor s pričom ostvaruje gotovo 11 % svih noćenja na području Varaždinske županije. Tako velik broj gostiju dobiva i dodatnu vrijednost boravka u certificiranom smještaju koji jamči posebno iskustvo i kvalitetu.

Do prije 3 godine ruralni dijelovi Varaždinske županije bili su gotovo potpuno nepoznati turistima, a na velikom dijelu ruralnog područja županije nije postojao niti jedan turistički smještajni objekt. Razvojem ovog projekta mnoge nekadašnje vikendice, kolibe i tradicijske kuće na prekrasnim zelenim varaždinskim brežuljcima, postale su prepoznatljiv brend i sinonim za kvalitetu privatnog smještaja u Varaždinskoj županiji i Hrvatskoj. Ti objekti privlače goste iz cijelog svijeta, a ljudi koji do jučer nisu imali iskustva u turizmu danas su domaćini koji dobivaju najviše ocjene od turista. – ističe Bojanić Morandini.

Kuće za odmor koje su 2021. godine, u sklopu IV. certifikacijskog kruga postale „Kuće za odmor s pričom“:

 1. Kuća za odmor Sviba***
  Adresa: Tuhovec 26a, Varaždinske Toplice
  Kapacitet: 4+2

 2. Kuća za odmor Oasis of Peace****
  Adresa: Lukavec 30d, Ivanec
  Kapacitet: 6+2

 3. Villa Trakoscan Dream****
  Adresa: Šinkovica Šaška 25A, Bednja
  Kapacitet: 4

 4. Kuća za odmor Odisea Hill House***
  Adresa: Gačice 11A, Ivanec
  Kapacitet: 4+2

 5. Villa Issa****
  Adresa: Vinogradska 102/54, Vrtlinovec
  Kapacitet: 4+2

 6. Kuća za odmor Podvezanec****
  Adresa: Ulica Mali Vrh 421c, Varaždinbreg
  Kapacitet: 4+2

 7. Holiday Villa Rita***
  Adresa: Ul. Franje Bužanića 14, Turčin
  Kapacitet: 8+2

 8. Sofi Holiday House***
  Adresa: Pišćanovec 18/2, Varaždinske Toplice
  Kapacitet: 4+2

 9. Kuća za odmor Padiva***
  Adresa: Izvorska 56, Globočec Ludbreški
  Kapacitet: 4+2

 10. Georgina Sunny Hill House****
  Adresa: Vinogradska 90, Seketin
  Kapacitet: 4+2

 11. Kuća za odmor Trojak***
  Adresa: Nova Gora 100, Jalžabet
  Kapacitet: 4+2

 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.