13. 11. 2021.

Nagrada turističkom filmu „Varaždinska županija – na izvoru inspiracije“

Promotivni turistički film Varaždinske županije primio je posebno priznanje na 24. Međunarodnom festivalu turističkog filma ITF’CRO u Solinu. Time je u konkurenciji 365 filmova iz 147 zemalja sa svih kontinenata postao jedan od 24 nagrađena filma.

Na završnoj svečanosti, u petak 11. studenoga nagradu su primili pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Mladen Jakopović i direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini.

Film je nastao početkom ove godine i prati obitelj koja sa svojim psom boravi u Kući za odmor s pričom i obilazi turističke atrakcije diljem Varaždinske županije. Cilj filma je prikazati bogate mogućnosti za odmor pun doživljaja koje pruža Varaždinska županija: aktivnosti na Dravi, paragliding, muzej Trakošćan, Gradski muzej Varaždin, šetnja povijesnom jezgrom Varaždina, boravak u prirodi, gastronomija… Poseban naglasak stavljen je na tradicionalno ukrašen Licitar upisan na UNESCO-ov popis nematerijalne svjetske baštine.

Kroz pogled jedne obitelji, uz naglasak na emocije i nova iskustva, gledatelj se lako može zamisliti kako istražuje posebnosti ovog, još uvijek nedovoljno istraženog dijela Hrvatske.

Film pogledajte na: htts://bit.ly/3krvuiN

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.