Pretraži

Županijska palača i ove godine pretvorena u veliki adventski kalendar

Do sada je adventski kalendar prikazivao prirodne ljepote varaždinskog kraja, zatim zimske motive, slike iz kolekcije Vladimira Malogorskog te dvorce i utvrde diljem Varaždinske županije, dok su ovogodišnji motivi dječji likovni radovi na temu Božića i zime.

Dvadeset i četiri slike na pročeljima palače oslikali su varaždinski osnovnoškolci, učenici Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar te polaznici Društva “Naša djeca” Varaždin, a šarenilo njihovih radova doprinijet će veselom božićnom ugođaju i adventskoj čaroliji koja već vlada u gradu.

Taj jedinstveni ovogodišnji adventski kalendar nastao je kao rezultat suradnje s Društvom Naša djeca Varaždin, koje obilježava 70 godina rada. Naime, ono je osnovano u mjesecu svibnju 1951. godine, a u svom dugogodišnjem radu DND Varaždin postao je sinonim za organizaciju slobodnog vremena djece i mladih ovog područja. Kroz edukativne, plesne i glazbene radionice pruža djeci i mladima veliki izbor stvaralaštva, kreativnosti i napredovanja.

Osim adventskog kalendara na pročelju, i dvorište Varaždinske županije ukrašeno je u božićnom duhu te služi kao atraktivna kulisa za fotografiranje i snimanje vlastite razglednice te kreiranje nezaboravnih uspomena. Naime, Božićne jelke ukrašene su drvenim igračkama i jabukama kojima su se tradicionalno ukrašavali domovi u blagdansko doba u našem kraju.

 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.