25. 2. 2022.

Velike novosti u turizmu Varaždinske županije - osnovane dvije nove turističke zajednice

Početak nove turističke godine u Varaždinskoj županiji obilježilo je osnivanje dviju novih turističkih zajednica. Postojeća Turistička zajednica grada Ludbrega udružila se s okolnim općinama (Jalžabet, Veliki Bukovec, Mali Bukovec, Sveti Đurđ i Martijanec) pri čemu je nastala nova Turistička zajednica područja Centar svijeta. Na sjeverozapadu županije udružile su se općine Cestica, Vinica, Donja Voća, Klenovnik, Maruševec i Petrijanec u TZ područja Sjever Zagorja.

Prekretnica je to u razvoju turizma ovog područja, posebno zbog činjenice da je sada gotovo 70 posto županije pokriveno turističkim zajednicama. Zajednički nastup na tržištu kao i stvaranje novih turističkih sadržaja prilika su za uspješniji razvoj turizma, ali i logičan korak s obzirom da se radi o općinama koje imaju zajedničku povijest, gastronomiju, tradiciju i kompatibilnu turističku ponudu.

Ovim okrupnjavanjem i razvojem sustava turističkih zajednica stvaraju se uvjeti za kvalitetno i odgovorno upravljanje destinacijom te se otvaraju mogućnosti za institucionalno, projektno i programsko povezivanje sa susjednom Krapinsko-zagorskom i Koprivničko-križevačkom županijom, ali i susjednim regijama u Sloveniji i Mađarskoj.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.