12. 4. 2022.

Potpore u turizmu: Varaždinska županija dobiva kušaonice piva i meda te centre za proizvodnju ruža i avanturistički turizam

Za poticanje ulaganja u turizmu Varaždinska županija je ove godine osigurala 1,3 milijuna kuna, najveći iznos dosad. U atriju Županijske palače danas su predstavljeni rezultati Javnog poziva za dodjelu bespovratnih potpora Varaždinske županije u turizmu za 2022. godinu te su s korisnicima potpisani ugovori o dodjeli potpora.

Na javni poziv pristiglo je ukupno 146 prijava, a nakon pregleda po devet kriterija odobrena su 74 projekta.


Ovim javnim pozivom ostvareni su zadani ciljevi, a to je poticanje otvaranja novih smještajnih objekata, podizanje njihove kvalitete te pokretanje novih turističkih sadržaja, s ciljem produženja sezone, sve kako bi Varaždinska županija postala nezaobilazna kontinentalna destinacija na turističkoj karti Hrvatske.

U okviru poticanja dopunske djelatnosti na poljoprivrednom gospodarstvu te razvoja turističkih atrakcija Županija će postati bogatija za kušaonicu piva, kušaonicu meda, prezentacijski centar za proizvodnju ruža i bobičastog voća te za centar za avanturistički turizam.


Ovim ulaganjima u turizam stvara se dodana vrijednost za lokalnu zajednicu, rastom broja smještajnih i drugih turističkih objekata potiče se i rast poljoprivredne proizvodnje te razvoj gastronomske i enološke ponude.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.