29. 10. 2022.

Podizanje kvalitete Kuća za odmor i Agroturizama s pričom kroz primjere dobre prakse Ličko-senjske županije

U sklopu projekta Kuće za odmor i Agroturizam s pričom, za predstavnike certificiranih objekta u subotu, 29. listopada organizirano je studijsko putovanje u kontinentalni dio Ličko-senjske županije.

Iako se turizam na tom području najviše razvija oko našeg najpoznatijeg nacionalnog parka - Plitvičkih jezera, pa je privlačenje turista utoliko lakše, način na koji se razvijaju prateće djelatnosti i smještajni objekti primjeri su iz kojih su naši iznajmljivači imali prilike dobiti vrijedna iskustva i ideje.

Posjetili su četiri različita primjera turističkog smještaja - Plitvice Holiday Resort (kamp s inovativnim oblicima smještajnih jedinica poput kućica na drvetu, indijanskih šatora), OPG Zdenko Ramljak (najveći uzgajivač ličke pramenke u Hrvatskoj koji je nedavno krenuo i sa ponudom ruralnog smještaja), OPG Danijel Delić (stočar i vlasnik mini sirane) te Plitvice Village (integrirani hotel visoke kvalitete s mnogobrojnim popratnim sadržajima).

Sudionici su tako, već peti puta po redu, u okviru studijskog putovanja upoznali načine na koji druge destinacije razvijaju turističke smještajne objekte, kao i izazove i prilike njihovih kolega iznajmljivača ili nositelja OPG-ova.

Sam put, također je bio izuzetno koristan, budući da je za sudionike organizirano predavanje na temu „Koliko je važno zeleno i odnos s gostima“ koje je održala Neda Telišman-Košuta, a što je potaknulo razgovor i razmjenu iskustva putnika.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.