Pretraži
6. 2. 2023.

Otvoren Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora Varaždinske županije u turizmu za 2023. godinu

Otvoren Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora Varaždinske županije u turizmu za 2023. godinu

 

Varaždinska županija i ove godine nastavlja sa sufinanciranjem turističkih projekata s ciljem poticanja otvaranja novih smještajnih objekata, podizanja kvalitete postojećih i pokretanja novih turističkih sadržaja i atrakcija.Putem Javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava u turizmu, koji je objavljen na službenim mrežnim stranicama, Varaždinska županija ove godine osigurat će 172.540 eura.

Prošlogodišnji rekordni rezultati, s ostvarenih više od 206 tisuća noćenja i 89.000 dolazaka gostiju u našu županiju, dokaz su važnosti kontinuiranog ulaganja u turističku infrastrukturu i sadržaj, što je i osnovni cilj ovog Javnog poziva kojim se svakako doprinosi turističkom razvoju i prepoznatljivosti Varaždinske županije.

Potpore se dodjeljuju kroz četiri mjere, a Varaždinska županija će sufinancirati do maksimalno 50 posto ukupnih prihvatljivih troškova. Prva mjera odnosi se na već postojeće iznajmljivače, koji imaju rješenje o kategorizaciji objekata. Druga mjera tiče se fizičkih i pravnih osoba koje svoju registriranu poljoprivrednu djelatnost nadopunjuju turističkim djelatnostima poput kušaonica, agro-turizma, izletišta. Treća mjera također je namijenjena fizičkim i pravnim osobama i to onima koji su svoju registriranu turističku djelatnost obogatili dodatnim razvojem interaktivnih vizualnih ili umjetničkih atrakcija. Četvrta mjera namijenjena je početnicima, odnosno fizičkim i pravnim osobama koje tek stvaraju uvjete za početak obavljanja turističke djelatnosti, a javljaju se s ciljem registracije novih smještajnih kapaciteta.

Kao i prošle godine, prihvatljivi troškovi su manji građevinski i zemljani radovi, ulaganje u cikloturističku ponudu i druge rekreativne sadržaje, uređenje i opremanje interijera objekta, ulaganje u bazene, saune, hidromasažne bazene, promociju, trošak restauracije i obnove autohtonih objekata ili namještaja, trošak izgradnje ekološkog dječjeg igrališta, ulaganja u obnovljive izvore energije, uvođenja centralnog grijanja, trošak hortikulturnog uređenja okoliša, uređenja kupaonica i sanitarnog bloka te opremanja pješačke ili poučne staze na vlastitom imanju.

Tekst Javnog poziva za dodjelu bespovratnih potpora Varaždinske županije u turizmu za 2023. godinu kao i sve prateće obrasce možete pronaći klikom OVDJE.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.