12. 10. 2023.

Klaster središnje Hrvatske predstavio se na poslovnom brunchu u Sloveniji

U suradnji s Predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji, ovaj četvrtak, 12. listopada 2023. godine, organiziran je poslovni brunch pod nazivom „Srce zelene Hrvatske“ na kojem se sedam regija okupljenih u Klaster središnje Hrvatske prezentiralo slovenskim novinarima i turističkim turoperatorima.

Predstavljanje je održano u ljubljanskom Hotelu Slon, a okupilo je brojne slovenske novinare, turističke stručnjake i turoperatore kojima su regije iz Klastera središnja Hrvatske zajedno sa Predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji predstavile svoju inovativnu i bogatu turističku slovenskoj javnosti, kao jednom od glavnih emitivnih tržišta.

U formalnom dijelu druženja okupljenima su se prezentirale informacije o Hrvatskoj kao turističkom brendu s naglaskom na kontinentalni turizam koje su u svojim izlaganjima predstavili direktor Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji Bruno Bonifačić, te koordinatorica Klastera središnje Hrvatske i direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović. Dolazak hrvatskog veleposlanika u Sloveniji mr.sc. Borisa Grigića potvrdio je veliki značaj ovog poslovnog bruncha za jačanje hrvatsko-slovenske suradnje na turističkom tržištu.

Ulazak Hrvatske u Schengen zonu predstavlja ključni korak prema jačanju turističke suradnje između naših zemalja. Otvorene granice EU omogućavaju putnicima slobodno kretanje i lakši pristup našim destinacijama. Kroz Klaster Središnje Hrvatske, želimo potaknuti suradnju između turističkih subjekata, lokalnih vlasti i partnera iz Slovenije kako bismo stvorili nezaboravna iskustva za naše goste. Naš cilj je raditi na razvoju turističke infrastrukture, promociji kulturnih i prirodnih bogatstava te stvaranju održivih turističkih proizvoda“, poručila je koordinatorica Klastera središnje Hrvatske i direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji već od prošle godine, sukladno s poslovnim planom strateške promocije hrvatskog turizma, stručnoj i široj javnosti predstavlja nove turističke regije o kojima slovenska publika do sada nije imala mnogo informacija. Sve s ciljem da se predstave i oni dijelovi Hrvatske koji nisu vezani uz morske destinacije, a koji tijekom cijele godine mogu ponuditi iznimno zanimljive sadržaje. Iznimno me veseli što su se i ovaj put na poziv predstavništva HTZ-a u Sloveniji odazvali brojni predstavnici stručne javnosti – novinari, turističke agencije, turoperatori, blogeri i influenceri, što potvrđuje atraktivnost ponude koju smo predstavili, a time i potencijal hrvatske turističke ponude“, rekao je direktor Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji Bruno Bonifačić.

Klaster središnje Hrvatske čini sedam regionalnih turističkih zajednica - Međimurska, Varaždinska, Krapinsko-zagorska, Bjelovarsko-bilogorska, Sisačko-moslavačka, Zagrebačka i Koprivničko-križevačka, koje su nakon samog formalnog djela za okupljene goste pripremili bogatu eno-gastro ponudu svojih krajeva.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.