Pretraži
14. 12. 2023.

Vlasnici kuća za odmor sudjelovali na predavanju o poreznom položaju iznajmljivača

U organizaciji Turističke zajednice Varaždinske županije za privatne iznajmljivače s područja županije organizirano je stručno predavanje na temu „Vođenje financijskih poslova privatnih iznajmljivača“.

Predavanje je održano u Skupštinskoj dvorani Županijske palače 14. prosinca pod vodstvom dr. sc. Ljerke Markota, poreznog stručnjaka i ovlaštenog računovođe s RRiF-a. Bila je to prilika da svi zainteresirani doznaju više o poreznim obvezama fizičkih osoba koje pružaju uslugu smještaja u domaćinstvu, vrstama usluga i izdavanju računa za pruženu uslugu smještaja, te brojnim drugim temama s kojima se susreću iznajmljivači, a ponekad se nađu u dvojbenoj situaciji vezano uz registraciju, predaju obrazaca ili vrste računa i oblika oporezivanja. Tijekom predavanja su se mogli čuti primjeri iz prakse vezani uz poslovne knjige, obveze izdavanja računa, plaćanja poreza i fiskalizacije, a bilo je prilike i za odgovore na brojna pitanja iznajmljivača koji su na najbolji način iskoristili prisutnost stručnjaka u području propisa, zakona i pravilnika, kako bi im poslovanje bilo u skladu sa svim odredbama.

Sudionici su na ovaj način dobili korisne informacije i savjete koji će im pomoći u daljnjem radu i podizanju kvalitete, a slična suradnja kroz edukaciju i primjere dobre prakse najavljena je i za sljedeću godinu u sklopu projekta „Kuće za odmor s pričom“ o kojem je na predavanju govorila voditeljica projekta Branka Tropp .

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.