15.4.2024.

Održana 24. turistička burza PUT – dvije Simply the Best nagrade stigle i u Varaždinsku županiju

Već 24. po redu Međunarodna poslovno-turistička burza PUT ove je godine od 10. – 12. travnja održana u Biogradu na Moru. U okviru burze, na prigodnoj svečanosti dodijeljene su i tradicionalne godišnje nagrade Simply the Best za 2023. godinu.

Ovaj tradicionalni hrvatski godišnji poslovni susret i druženje djelatnika iz agencijskog poslovanja, pružatelja turističkih usluga, sustava turističkih zajednica i turističkih organizacija svake se godine održava u drugoj hrvatskoj destinaciji, a ove se godine održao u resortu Crvena Luka u Biogradu na Moru uz domaćinstvo Turističke zajednice Biograda na Moru.

U radnom dijelu burze sudjelovalo je više od 200 sudionika, predstavnika 115 poslovnih subjekata iz sedam država, a Varaždinsku županiju su ovom prilikom predstavljale turističke zajednice gradova Novog Marofa, Varaždinskih Toplica i Lepoglave. Bila je to prigoda za sve njih da, u neposrednom poslovnom kontaktu, predstave svoju turističku ponudu i razmijene informacije o novostima i programima pripremljenim za turističku 2024. godinu te nadolazeću 2025. godinu.

Na prigodnoj svečanosti dodijeljene su i tradicionalne godišnje nagrade Simply the Best za 2023. godinu, koje već četrnaest godina zajednički dodjeljuju Udruga hrvatskih putničkih agencija i burza PUT. Nagrade se dodjeljuju za kvalitetu usluge, kreativnost i inovativnost, te razvoj i unapređenje turističkog proizvoda i ukupne turističke ponude destinacije.

S područja Varaždinske županije nagradu je osvojila manifestacija Dani vrganja i crnog tartufa u Paki u kategoriji Top 5 manifestacija grupe Hrana i piće, dok su u kategoriji Udruga, kao jedna od najboljih, nagradu osvojile članice Udruge žena Vidovec.

U okviru burze održana je i stručna radionica na temu Muzeji i turizam - Muzejske ustanove i oblikovanje novih turističkih proizvoda koju je vodila dr. sc. Romana Lekić, doc.. Kao primjeri dobre prakse svoj rad su prezentirali Miran Bojanić Morandini, ravnatelj GM Varaždin (Priča o blagovanju - Izložba DOBAR TEK) te Ivana Matušan, direktorica TZ grada Raba (Virtualni muzej JUXTA MARE).

Za više informacija posjetite službenu stranicu burze klikom OVDJE 

 

Fotografije: Turistička burza PUT

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.