11. 5. 2024.

Održan još jedan Amazon of Europe Festival - Avantura na Dravi ponovo okupila veliki broj sudionika

Drugi po redu Amazon of Europe Festival, jedinstveni događaj posvećen prvenstveno rijeci Dravi, našoj europskoj Amazoni, ponovo je ove subote, 11. svibnja, okupio velik broj sudionika svih generacija koji su uživali u raznim aktivnostima na Dravi.

Festival su Varaždinska županija i Turistička zajednica Varaždinske županije prvi puta organizirali 2022. godine, a zbog iznimnog interesa za ovakvom vrstom aktivnosti događaj je održan i ove godine nastavljajući upoznavati stanovnike naše Županije i njihove goste s ovom riznicom velike biološke raznolikosti, okružene bogatom kulturnom baštinom i gostoljubivim ljudima, a što dravsko područje čini savršenim okruženjem za biciklističku i riječnu avanturu.

Sudionike je ispred organizatora pozdravila zamjenica župana Silivija Zagorec:
- Naša županija ima sve predispozicije za razvoj visoko kvalitetnog turizma, a što uključuje i cikloturizam. Kako bi se to postiglo potrebno je efikasno upravljati razvojem turizma i pratiti njegovu kvalitetu. Mi želimo razviti destinaciju koja će biti okosnica održivog turizma, a koji kombinira tehnološke inovacije sa očuvanjem prirodnog i kulturnog okoliša. Usmjeravanjem razvoja turizma koji u obzir uzima sve utjecaje, dolazimo do turističkog proizvoda koji pozitivno utječe ne samo na turiste, nego i na lokalne pružatelje usluga, kao i lokalno stanovništvo – istaknula je Zagorec, te dodala:

- Izuzetno mi je drago što se ovdje danas okupio lijep broj sudionika. Prve godine smo se nadali dobrom odazivu kao i ideji da će festival postati tradicija i održavati se svake godine. Sada možemo potvrditi da se ta ideja i ostvaruje. Svima želim da provedu lijep, sunčani i sportski dan na Dravi te da se vidimo i dogodine.

Avantura je krenula biciklijadom od Franjevačkog trga u Varaždinu, nasipom uz rijeku Dravu, do River Rancha u Svibovcu Podravskom, gdje su sudionici nakon kraćeg predaha krenuli na neku od ponuđenih avantura na samoj rijeci Dravi koje su se mogle izabrati prilikom prijave na festival. Pod budnim okom iskusne ekipe More Adventure agencije koja je bila zadužena za cijelu organizaciju i sve sigurnosne aspekte, sudionici su se okušali u vožnji kajakom ili SUP-om, doživjeli adrenalin raftinga i uživali u edukativnoj šetnji predivnim prirodnim okruženjem rijeke Drave uz stručno vodstvo.

Posebno za naše najmlađe ove godine je pripremljena vrlo zanimljiva radionica pod nazivom „Mala Dravantura“. U sklopu nje su animatori s višegodišnjem iskustvom boravka u prirodi djecu učili kako se spremiti za odlazak u prirodu, koju opremu sobom ponijeti, te kao izraditi skrovište i zapaliti vatru na primitivan način. Nakon završenih aktivnosti na rijeci, oduševljeni sudionici druženje su nastavili u opuštajućoj prirodnoj atmosferi River Rancha uz nezaobilazni grah.

Cilj je bio pokazati ljepotu naše Drave sa svojim okruženjem kroz pravu avanturu i različite sadržaje koji su za stanovnike Varaždinske županije, ali i za goste iz drugih županija i zemalja, dostupni kroz cijelu godinu.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.