Špancirajte Varaždinskom županijom u atriju Županijske palače

Varaždinska županija u suradnji s gradovima i općinama prvi put organizira program „Županija u malom“ tijekom kojeg će biti predstavljena gastronomska ponuda, tradicijska i kulturna baština, poljoprivredni i drugi proizvodi našega kraja.

Jedinstveni program su predstavili predsjednica Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević, gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković, gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić, zamjenik gradonačelnika Novog Marofa Ivan Tuk, načelnik Općine Bednja Damir Poljak, načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec, načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj te direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini, na konferenciji za novinare održanoj u Županijskoj palači danas, 13. kolovoza. Završnu riječ i pohvale na ovaj projekt iznio je župan Varaždinske županije Radimir Čačić, koji je istaknuo važnost prepoznavanja da se naše kulturne, gastronomske i tradicionalne vrijednosti istaknu na jednom mjestu i to upravo u trenutku kada Varaždinom prođe preko 300.000 posjetitelja.

Tako će za cjelodnevni program i zabavu biti zaduženi Grad Ludbreg, u nedjelju 19. kolovoza, Općina Bednja, u ponedjeljak 20. kolovoza, Općina Cestica, u utorak 21. kolovoza, Općina Trnovec Bartolovečki, u srijedu 22. kolovoza, Grad Novi Marof, u četvrtak 23. kolovoza, te Grad Varaždinske Toplice, u petak 24. kolovoza.

Samo u Bučogradu ćete otkriti zašto je Trnovečka makovnjača neodoljiva, kušati fina vina ludbreškog i cestičkog kraja, vidjeti i probati "peru", doživjeti slikara svjetskog glasa Ivana Rabuzina, uživati u bednjanskoj svadbi, naučiti kako se u topličkom kraju rade štrukli, te još mnogo drugih zanimljivosti s kojima će se predstaviti naše općine i gradovi.

A vrhunac svake večeri bit će nastupi KUD-ova, orkestra i glazbenih sastava koji će svirati baš za dušu. Nastupiti će Puhački orkestar Grada Ludbrega, KUD Cvetlinski zvon, KUD Josip Jedvaj Vrbno, Danijel Češnjaj i Josip Podsečki izvest će „Bednjanske špelancije“, KUD Josip Genc odigrati će predstavu tradicionalne Bednjanske svadbe, nastupiti će i popularni Kavaliri, Tamburaški sastav Krijesnice, KUD Cestica, KUD Mak iz Trnovca, zatim Tija Pikija uz klavirsku pratnju Minike Zlatarek, KUD Toplice te tamburaški sastav ExFakini.

Svi sudionici današnje konferencije pozdravili su ovu odličnu ideju za predstavljanje bogatstava Varaždinske županije u srcu Varaždina, a Vas sve pozivamo da dođete u Bučograd, posjetite Županiju u malom, te otkrijete okuse, mirise i zvukove Varaždinske županije!

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.