Restoran Arabela

 

S tradicijom od 25 godina jedan je od vodećih restorana na ludbreškom području. Kapacitet mu je 100 osoba. Nalazi se na glavnoj cesti Varaždin-Koprivnica, udaljen 3 km od Ludbrega. Uz restoran je vlastiti parking, a ima i vlastitu proizvodnju vina.

U istočnom dijelu Varaždinske županije tamo gdje pitomi brežuljci kalničkog gorja dodiruju Panonsku nizinu i Podravinu, a rijeka Bednja se nakon stotinjak kilometara laganog vrludanja Županijom, prolazeći kroz centar svijeta ili grad čuda i legendi, kako jedno od najvećih i najstarijih euharistijskih svetišta u Europi s ponosom nazivaju njegovi stanovnici, sljubljuje s Dravom nalazi se Globočec Ludbreški. Ludbreško naselje od centra grada udaljeno nepuna 2 kilometra, naselje koje se u novije vrijeme proslavilo s još jednom ludbreškom atrakcijom, kipom Svetog Vinka. Naime upravo ovdje iznad Globočeca u ludbreškim vinogradima i na Ludbreškoj vinsakoj cesti, nadohvat Podravske magistrale članovi vinogradarske udruge Trsek pred četiri su godine podigli 7 tona težak i gotovo 7,5 metara visok kameni kip Sv. Vinka.

Ovaj najviši kip Sv. Vinka na svijetu za gotovo 1 metar viši je od onoga u Lisabonu glavnom gradu Portugala, kojeg je Sv. Vinko zaštitnik. Ali i razlikuju se. Jer ovaj globočki u ruci umjesto broda, kao pravi zaštitnik ludbreških vinogradara drži vinovu lozu. A osam metarsko mu postolje atraktivan je vidikovac s kog se pruža pogled na cijeli ludbreški kraj, Podravinu, Mađarsku... Ovdje pod okriljem Svetog Vinka, naslonjen na vinograde nalazi se i restoran Arabela.

Restoran obitelji Kišić, smješten na samoj glavnoj prometnici Varaždin – Koprivnica, već punih 25 godina od kada ga je pokrenuo tata Josip, mjesto je i odredište onih koji ovdje uživaju u dobrim, uglavnom tradicijskim pučkim jelima, obilnim porcijama i dobrom vinu. Pred desetak godina zasađen je i vinograd i pokrenuta proizvodnja vina koja se poslužuju u restoranu. A posebno, kao i još pet objekata s ludbreške vinske ceste, nude zajedničku marku, vino Poštenjak, lijepo izbalansiranu kupažu graševine, chardonaya i sivog pinoa.

Ovaj zeleni Podravski dio županije, zahvaljujući brojnim vodotocima, Bednji, Plitvici i Dravi oduvijek je obilovao ribom koja je bila nezaobilazna u prehrane ljudi ovoga kraja. Tako je i danas neizostavna ponuda ribe u restoranu Arabela. Posebno pak se to odnosi na specijalitet restorana - Odrezak dravskog soma obložen sa špekom.

 

Adresa: Globočec Ludbreški, Ludbreška 62, 42230 Ludbreg
Tel: +385 (0)42 818 011
www.arabela-restoran.hr
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.