Restoran Palatin

 

Smješten je u središtu Varaždina. Kapacitet mu je 50 mjesta u restoranu i 30 na terasi, a ima i posebnu dvoranu za sastanke s pedesetak mjesta i apartman za 6 osoba. U neposrednoj blizini je javna garaža.

Još su polovinom 18. stoljeća Varaždin okruživala grabišta ispunjena vodom iz rukavaca rijeke Drave. Tako su građani i u gradskim grabištima imali bogate izvore ribe. Nije ni čudo da je riba često bila na jelovniku. A u gradskim računima pod izdacima za divljač spominju se i izdaci za ribu koja se servirala na svim službenim gozbama, kako u gradu, tako i u gradskim vinogradima.

Na zapadnoj strani bivše „obale“ nekadašnjeg grabišta, preko puta današnjeg vodotornja koji je naprasno šezdesetih godina prošlog stoljeća prekinuo slikovite varaždinske vizure, sagrađena je u klasicističkom stilu tijekom prve polovine 19. stoljeća prizemna uglovnica koja čini, kako kažu stručnjaci, očuvani „zanimljiv i tipično varaždinski arhitektonsko-urbanistički potez“. I upravo u njoj djeluje isto tako zanimljiv restoran Palatin u kojem cijeneći činjenicu da su Varaždinci odvajkada uživali u okusima riječne dravske ribe i danas njeguju tradiciju njene pripreme.

 

Adresa: Braće Radić 1, 42000 Varaždin
Tel: +385 (0)42 398 300
www.palatin.hr
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.