24. Međunarodni sajam Priroda, lov, ribolov, turizam

24. Međunarodni sajam Priroda, lov, ribolov, turizam

24. Međunarodni sajam Priroda, lov, ribolov, turizam održat će se od 11. do 13. listopada u varaždinskoj Areni uz Dravu. Ova tradicionalna manifestacija i nadalje ostaje najveća godišnja priredba vezana uz lov i ribolov u Hrvatskoj, ali i u ovom dijelu Europe.

49. Varaždinske barokne večeri

49. Varaždinske barokne večeri

Festival Varaždinske barokne večeri najznačajnija je glazbeno-scenska priredba središnje Hrvatske, osnovana 1971., a danas je kao specijalizirani festival rane glazbe jedan od najeminentnijih festivala te vrste u svijetu. Festival je pod stalnim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, a Ministarstvo kulture RH dodijelilo mu je nacionalni značaj prije 20 godina.

Slatki okusi varaždinskoga kraja

Slatki okusi varaždinskoga kraja

"Slatki okusi varaždinskog kraja" naziv je gastro manifestacije koja će se u vrijeme trajanja Varaždinskih baroknih večeri, od 20. rujna do 1. listopada 2019. godine, održavati u 12 restorana - nosioca standarda Okusi varaždinskoga kraja, diljem Varaždinske županije.

23. Međunarodni čipkarski festival

23. Međunarodni čipkarski festival

23. međunarodni festival čipke u Lepoglavi održat će se od 13. do 15. rujna 2019. godine. Tema Festivala je Bajkovita kraljevska čipka, a zemlja partner ovogodišnjeg Festivala je Kraljevina Španjolska.

Dani vrganja i crnog tartufa u Paki

Dani vrganja i crnog tartufa u Paki

U Paki, nedaleko od Novog Marofa, u vremenu od 13. do 15. rujna održat će se zanimljiva, šesta po redu, manifestacija "Dani vrganja i crnog tartufa" .

Folkofonija 2019.

Folkofonija 2019.

U organizaciji Centra tradicijske kulture Varaždin a pod pokroviteljstvom Varaždinske županije, Grada Varaždina, Turističke zajednice Varaždinske županije te ureda Predsjednice RH održava se 5. Međunarodni festival tradicijske kulture FolkoFonija 2019. (13.-15.09.2019.)

22. Zeljarijada

22. Zeljarijada

Zeljarijada je kulturna i zabavna manifestacija posvećena autohtonom proizvodu vidovečkog kraja – zelju, a još od 1997. godine već tradicionalno se održava u mjesecu rujnu.

Dani ludbreške Svete Nedjelje

Dani ludbreške Svete Nedjelje

Ludbreška Sveta Nedjelja, jedno je od najvećih proštenja u Hrvatskoj, a i ove godine vas u vremenu od 24. kolovoza do 1. rujna očekuju raznovrsna vjerska, kulturna, gospodarska i zabavna događanja.

Bučograd 2019.

Bučograd 2019.

Želite probati jedinstveno Varaždinsko bučino ulje? Ili možda otkriti zanimljiv okus kučanskog koščičjaka? Ili pak želite uživati u finim vinima varaždinskih vinogorja?

Sve to i puno više očekuje vas i ove godine u Bučogradu, koji će za vrijeme trajanja Špancirfesta, u vremenu od 23. pa do 31. kolovoza, niknuti u atriju Županijske palače.

Špancirfest 2019.

Špancirfest 2019.

Već dvadeset godina se, krajem kolovoza, povijesna gradska jezgra Varaždina pretvori u najveću pozornicu u Hrvatskoj. U deset dana Špancirfesta, ulice, trgovi, palače, parkovi, perivoji i dvorišta povijesnog Varaždina postaju pozornice, teatri, restorani, barovi, klubovi, učionice i trgovine najvećeg, najpopularnijeg i najraznovrsnijeg hrvatskog festivala. 

Lovrečevo festival 2019

Lovrečevo festival 2019

Od 9. do 11. kolovoza Varaždinske Toplice se pretvaraju u pravi mali raj za sve uzraste jer vas očekuje mnošto zanimljivog i zabavnog sadržaja!

Drava Jump 14.7. na Cirkovečkoj

Drava Jump 14.7. na Cirkovečkoj

U nedjelju, 14. srpnja na predjelu Cirkovečka na Dravi održat će se cjelodnevna manifestacija pod nazivom Drava Jump, koju već petu godinu zaredom organizira Rafting klub Matis uz podršku Turističke zajednice grada Varaždina.

Festival varaždinskih dvorišta

Festival varaždinskih dvorišta

Već punih pet godina Festival varaždinskih dvorišta simbolički označava početak ljeta, a njime i bogati kulturno-turistički program prepun događanja koja su Varaždinu i priskrbila naziv „grad festivala“.

Ivanečki rudarski dani 2019.

Ivanečki rudarski dani 2019.

Ivanečki rudarski dani su turističko-kulturna manifestacija kojom se posjetitelje želi  upoznaju sa životom nekadašnjih ivanečkih rudara, a za cilj ima povezati turističku, gospodarsku i kulturna ponudu, te unaprijediti Ivanec kao turističku destinaciju.

PREDSTAVLJANJE VARAŽDINSKE ŽUPANIJE U ISTRI

PREDSTAVLJANJE VARAŽDINSKE ŽUPANIJE U ISTRI

Varaždinska županija, najstarija hrvatska županija, ove subote, 22. lipnja,  predstaviti će se građanima Grada Pule, Istarske županije, ali i svim prisutnim turistima svojom bogatom kulturno-turističkom ponudom.

18. Dani performansa

18. Dani performansa

Pod sloganom ‘Artistry/Umješnost’ u Varaždinu će se od 6. do 9. lipnja održati 18. Dani performansa, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare u varaždinskoj palači Sermage.

Dan grada Ivanca 2019

Dan grada Ivanca 2019

Dan grada Ivanca tradicionalno se slavi 24. lipnja na spomendan Sv. Ivana Krstitelja.

Antunovo v Marofu

Antunovo v Marofu

Novi Marof i ove godine obilježava svoje Dane grada programom "Antunovo v Marofu" koji će se održavati od 7. do 13. lipnja.

Gospodarski sajam

Gospodarski sajam

U Varaždinu će se u petak i subotu, 31. svibnja i 01. lipnja 2019. na Kapucinskom trgu održati Gospodarski sajam. Sajam je otvoren od 10:00 do 18:00 sati te je ulaz besplatan.

12. Aquafest

12. Aquafest

Festival kojim se odaje počast magičnom izvoru termalne vode kojem Varaždinske Toplice duguju svoj nastanak i opstanak kroz sve vremenske epohe, ali i bogatom antičkom nasljeđu - jedinstvenim rimskim termama.

Biergarten II, Varaždin

Biergarten II, Varaždin

Tekuće blago, pivo, jedno je od najstarijih napitaka koje datira gotovo 9500 godina prije Krista i treće najpopularnije piće u svijetu, odmah nakon, naravno, vode i čaja.

VEGEFEST

VEGEFEST

Zdravo, prirodno, organsko, vege, to su glavni motivi Vegefesta - Festivala veganskih proizvoda i održivog življenja.

Dravantura 2019.

Dravantura 2019.

Nadomak Varaždina nalazi se jedna od najljepših, najraznolikijih i na mjestima, najdivljijih rijeka.

10.VAFI & RAFI

10.VAFI & RAFI

Deseti jubilarni VAFI & RAFI – Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih, ponovno će imati dva grada domaćina.

Županija na dva kotača 2019.

Županija na dva kotača 2019.

Kreirajte sami svoju biciklističku rutu, istražite kulturne, prirodne i povijesne znamenitosti Varaždinske županije, provedite dan u prirodi i uživajte u jednom od 11 ugostiteljskih objekata.

Festival kajkavskih običaja i pjesama «Poišči kaj»

Festival kajkavskih običaja i pjesama «Poišči kaj»

Kraj kajkavskog govora jedan je od najljepših i najromantičnijih dijelova Hrvatske.

Dan zaštićenih hrvatskih autohtonih proizvoda

Dan zaštićenih hrvatskih autohtonih proizvoda

Ove subote, 13. travnja, ispred Županijske palače na Franjevačkome trgu, kao i u samome atriju palače, održati će se Dani zaštićenih hrvatskih autohtonih proizvoda.

4. Rabuzinovi dani

4. Rabuzinovi dani

Ovogodišnji 4. Rabuzinovi dani, koji počinju u petak 22.3.2019. i traju sve do 18.4.2019., ponudit će svojevrsno iznenađenje.

Dan centra svijeta

Dan centra svijeta

Manifestacija se temelji na legendi o Ludbergi, zaštitnici grada koja je protjerala nečastivog zauvijek iz grada na način da ga je drvenim križem takvom silinom zabila u zemlju da je na suprotnoj strani kugle zemaljske od silne eksplozije ostao samo mali južnopacifički otočić Antipodes, stvarni antipod Ludbrega, a u Ludbregu na tom mjestu izvire voda koja istovremeno i gori.Ludbreški fašnjak

Ludbreški fašnjak

Priredbe povodom poklada (fašnjaka, fašnika) višestoljetna su tradicija grada.

Toplički fašnjak

Toplički fašnjak

Fašnik će se održati u nedjelju 3. ožujka okupljanjem kod O.Š. A. i I. Kukuljevića u 13:30 sati.

Zapleši repu

Zapleši repu

U “fašničkom” mjesecu, veljači, kneginečkim ulicama “maršira” razigrana fašnička povorka.

Ivanečki fašnik

Ivanečki fašnik

Društvo prijatelja narodnih običaja Maska, Grad Ivanec kao član Saveza karnevalskih gradova Hrvatske i Tz grada Ivanca, organiziraju ivanečki fašnik, tradicionalnu kulturno-turističku manifestaciju koja će se održati u nedjelju 24. veljače.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.