01.03.2019.

Počele prijave za 2. Međunarodnu izložbu bučinog ulja Alpe – Adria, pobjednika čeka nagrada od 15.000 kuna

Na konferenciji za novinare održanoj u Županijskoj palači danas, 1. ožujka, župan Radimir Čačić pozvao je sve proizvođače da prijave uzorke svojeg bučinog ulja na ovu izložbu, inače jedinstvenu u Europi.

Sudjelovanje na izložbi je besplatno budući da Varaždinska županija za sve sudionike snosi troškove analize uzoraka. Najboljeg proizvođača i ove godine očekuje nagrada u iznosu 15.000 kuna ili 2.000 eura. Sve što proizvođači trebaju uraditi je prijaviti se, a potom predati po tri manje boce svojega bučinoga ulja. Prijave će biti otvorene od danas, 1. ožujka, pa do 24. ožujka, a obrazac za prijavu proizvođači će dobiti na kućnu adresu, mogu ga preuzeti s internetske stranice Varaždinske županije ili ga zatražiti u Upravnom odjelu za poljoprivredu i ruralni razvoj.

Uzorci bučinog ulja će se prikupljati 4. travnja u svim županijama i državama iz kojih će pristići prijave. Krajem travnja će međunarodni žiri početi s ocjenjivanjem, a veliko finale će biti upravo 25. svibnja, kada će se proglasiti šampion 2. Međunarodne izložbe bučinog ulja Alpe – Adria.

U zadnjih godinu dana Varaždinska županija snažno radi na brendiranju i promociji Varaždinskog bučinog ulja, koje je 100 posto čisto, a potražnja za njim stalno raste.

 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.