Istraži na biciklu

Istraži na biciklu

Bogatstvo prirodnih i kulturnih atrakcija Varaždinske županije, razvijenost cikloturističke mreže, ali i blizina važnih međunarodnih ruta čine Varaždinsku županiju idealnom destinacijom za biciklizam. Svemu doprinose i standardi kvalitete cikloturističke ponude kao i mogućnost besplatnog prijevoza bicikla vlakom.

Prepusti se rijeci

Prepusti se rijeci

Zovu je europska Amazona, slatkovodni biser Europe, zlatonosna rijeka – a sve je to naša Drava! U jednom trenutku opušta, a već u drugom poziva na novu adrenalinsku avanturu. Za one kojima jedna avantura nije dovoljna, nudi više njih: SUP + RAFT + MTB + Jeep Off Road. I kad pomislimo da ne može ugodnije iznenaditi, ona očara.

 

Paragliding

Paragliding

Kroz slikovita sela uz bogatstvo baroknih crkvica, kapela i srednjovjekovnih građevina, uređenim i dobro označenim planinarskim putevima, uz zvukove drevnih vodenica i malih slapova prema vrhovima s kojih se pružaju čarobni pogledi i prilika za nova adrenalinska iskustva i doživljaje.

Planinarenje

Planinarenje

Varaždinska se županija može pohvaliti planinarstvom sa dugom tradicijom. Na njezinom području nalazi se planina Ivanščica, najviša planina Hrvatskog zagorja, zatim Ravna Gora te ostali brežuljci i padine koje karakteriziraju živopisna priroda i simpatični krajolici.

Lov i ribolov

Lov i ribolov

Lovišta na području Varaždinske županije, prostiru se dolinom rijeke Drave i pitomim obroncima obližnjeg gorja. To je područje koje obiluje većim šumskim oazama sa skrovitim proplancima, okruženim šumarcima i šikarama, prostranim površinama isprepletenim malim livadama i oranicama, brojnim vodotocima.

 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.