15.05.2019.

Održana svečana dodjela Odluka o bespovratnim potporama Varaždinske županije u turizmu za 2019.godinu

Svečanosti su prisustvovali predsjedavajuća TZ Varaždinske županije Natalija Martinčević, direktor TZ Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini, te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i europske poslove Mladen Jakopović.

Uručivši odluke korisnicima, predsjedavajuća TZ Varaždinske županije Natalija Martinčević istaknula je kako će ovo značajno unaprijediti turističku ponudu Varaždinske županije jer je upravo smještajni kapacitet najveća boljka našeg područja, a ova potpora pomoći će da se proširi postojeća ponuda, poveća broj ležajeva, te unaprijede i dograde sami objekti:

- Danas smo podijelili potpore u iznosu od čak milijun kuna za naš novi, autohtoni turistički projekt „Kuće za odmor s pričom“ kojim omogućavamo našim privatnim iznajmljivačima, da kroz ulaganja u nove smještajne kapacitete, te opremanje i uređenje postojećih, dignemo našu turističku ponudu na jednu novu, višu i kvalitetniju razinu. Kroz nove projekte, brojne manifestacije snažno promoviramo i brendiramo naše domaće proizvode, naše OPG-ove, našu gastronomiju, a time i cjelokupnu turističku ponudu Varaždinske županije kojoj je projekt „Kuće za odmor s pričom“ odlična nadogradnja – rekla je Martinčević.

Direktor TZ Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini također je izrazio zadovoljstvo provedbom ovog projekta:

- Javnim pozivom ukupno je bilo predviđeno milijun kuna je za buduće korisnike. Šesteročlanom povjerenstvu bilo je predano 88 prijava, od čega je 58 prijava ispunilo sve kriterije. Ono što nas posebno veseli je 41 novi iznajmljivač koji će otvoriti nove kapacitete, a otvoriti će se i tri prezentacijska centra, jedan na Varaždinbregu vezan uz vinogradarstvo, zatim okolica Varaždina vezana uz bučino ulje, te okolica Ivanca gdje će se raditi na promociji heljde – rekao je Bojanić Morandini.

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i europske poslove Mladen Jakopović, naznačio je kako se radi o mjeri koja zadire i u područje gospodarstva:

- Krenuli smo u jačanje gospodarstva s mjerama koje su vezane za turizam što je jako dobro prihvaćeno. Odlučili smo se za potpre u sklopu projekta “Kuće za odmor s pričom” zbog zaista velikog interesa za taj tip turizma. Ovo je početak, ali idemo u daljnju nadogradnju ovoga projekta. Vidljiva je suradnja lokalnih jedinica i privatnih iznajmljivača, koji više neće biti samo “izmjenjivači posteljine”, nego je cilj da se turistima ponudi konkretan sadržaj. Ponuda autohtone hrane i domaćih proizvoda, te suvenira, je također vrlo bitna. Cilj nam je podići kvalitetu, a imamo puno toga za ponuditi - rekao je Jakopović.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.