22.06.2019.

Kupola balona Varaždinske županije zasjala iznad glasovite pulske Arene

Građani Pule, Istarske županije, te mnogobrojni domaći i strani turisti koji ovih dana borave na ovome hrvatskome poluotoku, tom prilikom mogli su probati Varaždinsko bučino ulje, hajdini gibanek, varaždinsko zelje, voćne rakije i likere, med, te vino varaždinskog vinogorja. Uz same gastronomske delicije, OPG-ovi i proizvođači s područja Varaždinske županije prezentirali su svoje tradicionalne proizvode i rukotvorine, a prisutnim posjetiteljima predstavila se i Husarska garda, te Varaždinski Purgari. Za glazbeni dio predstavljanja bili su zaduženi tamburaški sastav KUD-a Toplice iz Varaždinskih Toplica, te jazz sastav “Kovačević Brothers featuring Zoran Puljek”.

Ipak, posebna atrakcija bilo je podizanje balona Varaždinske županije u petak, kada je na oduševljenje brojnih turista iznad glasovitog amfiteatra zasjala kupola balona koja je ujedno i reprodukcija jednog od najimpresivnijih djela hrvatske naive – slike "Svečanost cvijeća" našeg slikara Ivana Rabuzina.

Podizanju balona, kao i predstavljanju Županije, prisustvovali su zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin, savjetnica župana i predsjedavajuća TZ Varaždinske županije Natalija Martinčević, direktor TZ Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i europske poslove Mladen Jakopović, direktorica TZ grada Varaždina Jelena Toth, te dužnosnici Istarske županije i Grada Pule, zamjenik župana Fabrizio Radin i dogradonačelnica Pule Elena Puh Belci, koji su se također i digli balonom te uživali u predivnom pogledu na pulski amfiteatar.

Savjetnica župana, ujedno i predsjedavajuća TZ Varaždinske županije Natalija Martinčević izrazila je oduševljenje i zadovoljstvo predstavljanjem Županije u Istri:

- Ova manifestacija je još jedan doprinos brendiranju naših izvornih proizvoda vrhunske kvalitete, ali i doprinos promociji cijele Varaždinske županije. Opet promoviramo bučino ulje, varaždinsko zelje, te druge proizvode, a naši Husari i Purgari su sami po sebi vizualna atrakcija. Drago mi je da su građani i turisti u velikome broju imali prilike upoznati našu Županiju. Odazvalo se puno izlagača i drago mi je da smo ispunili i njihova očekivanja. Podizanje balona je zaista bilo predivno i fascinantno, te sam sigurna da je natpis “ Varaždinska županija” doprio do mnogih – rekla je Natalija Martinčević.

 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.