10.10.2019.

Varaždinska županija predstavlja se u Ljubljani

Varaždinska županija predstavlja se u Ljubljani

 

Nakon Pule te Zagreba, Varaždinska županija predstaviti će se ove subote, 12. listopada u slovenskoj metropoli, Ljubljani. Tako će već od 09:00 sati ujutro mnogobrojni OPG-ovi ponuditi i predstaviti Ljubljančanima te turistima bučino ulje, hajdini gibanek, voćne rakije i likere, med te vino varaždinskog vinogorja. Predstaviti će se i Udruga Hajdina, a bogatu povijest naše Županije pokazati će i pripadnici Husarske garde, dok će se za dobru i veselu atmosferu pobrinuti tamburaški orkestar KUD-a Varaždinske Toplice te nadaleko poznati Scifidelity Orchestra.

Cjelokupno predstavljanje predviđeno je na Mestnome trgu, te u Stritarjevoj ulici, a izlagače će oko 10:30 sati, u društvu gradonačelnika Ljubljane Zorana Jankovića, obići župan Varaždinske županije Radimir Čačić te predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević.

Posebna atrakcija će biti podizanje balona "Svečanost cvijeća" slikara Ivana Rabuzina na Starome gradu u Ljubljani, u petak 11.listopada u 19:00 sati. Tako će iznad glavnog grada Slovenije zasjati balon koji sada već punu godinu dana promovira našu Županiju u Hrvatskoj i izvan nje.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.