Najavljen Festival letećih gitara

Na prekrasnoj terasi Park Boutique Hotela danas je najavljen Festival letećih gitara, koji će se u Varaždinu održati u vremenu od 6. - 9. listopada.

Radi se o posve novoj glazbenoj manifestaciji, gitarskom festivalu jedinstvenog profila i sadržaja, utemeljenog na ovdašnjoj gitarskoj i glazbenoj baštini, poglavito na varaždinskoj domicilnosti internacionalno velikog imena u povijesti svijeta gitare Ivana Padovca.

Zamišljen je kao unikatna manifestacija u svijetu koja slavi gitaru i svake godine okuplja ivrhunske svjetske gitariste svih žanrova. Popratni događaji poput Flying Guitars Festivala, prezentacija i izložbi dodatno će Varaždin i zavičajni krug Varaždinske županije na četiri dana pretvoriti u gitarsku prijestolnicu svijeta.

Prezentacije će, osim audiovizualnih, biti i praktične, poput radionica poznatih graditelja gitara, a sadržaj izložbi bit će osim fotografija najslavnijih glazbenih fotografa i vrijedne zbirke tih instrumenata. Žanrovski je raspon širok: od stare, preko klasične glazbe, jazza i bluesa do izvođača rock glazbe. Svjetski poznati pedal steel gitarist B.J. Cole,

Festival su detaljno predstavili direktorica Turističke zajednice Varaždinske županije Elizabeta Dolenec, župan Varaždinske županije i predsjednik Turističke zajednice Varaždinske županije Predrag Štromar te gradonačelnik Varaždina I predsjednik Turističke zajednice grada Varaždina Goran Habuš. Glavni organizator festivala je Turistička zajednica Varaždinske županije, suorganizator je Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu dok su nositelji projekta Grad Varaždin i Varaždinska županija. Valja spomenuti kako su pokrovitelji manifestacije Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica.

Detaljne informacije oko samog programa i prodaje ulaznica biti će objavljeni u sljedećih nekoliko dana.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.