Hotel Minerva

 

U tri restorana ima gotovo 600 mjesta. Hotel raspolaže s 428 kreveta, vanjskim i unutarnjim bazenima s termalnom vodom, wellness sadržajima, kongresnom dvoranom sa 400 mjesta. Ima vlastiti parkirališni prostor. Pogodan za grupe.

Varaždinske Toplice najstarije su hrvatske termalne toplice i lječilište čija povijest seže duboko u prošlost, tamo u davna vremena kad su termalno vrelo za lječenje koristili Rimljani.

Prvo spominjanje imena Toplissa zabilježeno je u srednjem vijeku kad se spominje i kupalište, a početkom 17 st. stara drvena kupališna zgrada pregrađuje se pa osim seljaka i običnih ljudi koji su do tada u topličkom vrelu tražili ozdravljenje, Toplice počinju posjećivati i pripadnici visokog društva. Moderno kupališno lječilište osnovano je 1820. godine pa se može govoriti o počecima zdravstvenog turizma. Sve do 2. svjetskog rata Toplice se razvijajaju, grade se Lovrina kupelj, Konstatinov dom - koji je gotovo stoljeće i pol sa svojom glasovitom kavanom, plesnim salonom i promenadom bio središnje mjesto društvenog života Toplica, elitni hotel „Josipova kupelj“. Život u naselju bio je osebujan i zabavan, a Toplice se svrstavaju u bok uglednih europskih kupališnih lječilišta..

U Drugom svj. ratu na žalost Toplice stradavaju, izgorio je najbolji hotel „Josipova kupelj“, a objekti lječilišta su opustošeni...A kada je 80-tih godina prošlog stoljeća izgrađen kompleks Minerva, Toplice ponovno postaju zanimljivo turističko odredište.I upravo hotel Minerva naše je odredište. Naime ovdje od prvog dana njeguju istinsku domaću kuhinju i pripremu jela na podlozi višestoljetne tradicije poznatih Topličkih gostionica broj 1, broj 2 i broj 3, ali i sačuvanih jelovnika s topličkih svečanih zabava i zapisa generacija vrijednih kuhara.

 

Adresa: Trg svetog Martina 1, 42223 Varaždinske Toplice
Tel: +385 (0)42 630 404
www.minerva.hr
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.