Muzej anđela Varaždin

Muzej anđela Varaždin

 

Muzej anđela nalazi se u ulici Silvija Strahimira Kranjčevića br. 14 u Varaždinu. Često su motivi slikarski zaštitni znak koji nepogrešivo prepoznajemo.

Cezannove mrtve prirode s jabukama, Van Goghove suncokrete, Monnetove lopoče, Degasove balerine, Prstecove ajgele. Baš tako – nakon zamalo tri desetljeća slikanja karakterističnog motiva anđela u baroknom ozračju, slikar Željko Prstec priskrbio je svome rodnome gradu osobito, trajno mjesto u povijesti slikarstva i odrednicu: grad u kojem anđeli spavaju.
Dugogodišnja zamisao slikara o Muzeju anđela u Varaždinu napokon se ostvarila 13. svibnja 2011. Umjetnički rad i akcije Željka Prsteca već se godinama odvijaju pod geslom da je Varaždin “grad u kojem anđeli spavaju. Slogan i zamisao o Varaždinu kao gradu u kojem anđeli spavaju zaštićena je autorskim pravima, a prepoznata je i u javnosti kao dio projekta “Anđelinjaka”.
Baš kao što anđeli govore sve jezike, tako se i Prstecove instalacije obraćaju svima, bez obzira na nacionalnost, vjeru ili porijeklo.Otvoreno:
svakodnevno od 10 – 13 i 17 – 20 sati i uz najavu

Tel: +385 (0)98 569 520
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.